Ilincuta, tu si lacrimile tale... minciuni.

Ilincuta e o plangacioasa. Ea o stie bine. Asta e ea, de multe ori asa isi revine. Nu te lua de lacrimile ei.

A plans cam des in ultima vreme, pare-se  ca dorul asta a venit la pachet cu lacrimile. O vad eu, plange de neputinta, neputinta de a fi langa el.Oricand

O doare. Toate o dor mai tare cand sunt incarcate cu atata dor si atata spaima.

Da, in Ilincuta a reusit sa aduca iara teama. Chiar acum. Ar trebui sa o vezi. E singura, isi sterge ochii  cu varfurile degetlor, obrajii i s-au inrosit. Ii mai curata din cand in cand cu maneca de la camasa.
E ghemuita toata, pe genuchi se vad cateva lacrimi mai mari cazute. Degetele ii aluneca incet spre a se linisti.

Ar vrea sa spuna mai multe, dar nu mai stie ce acum. Tocmai a cam pierdut controlul fericirii ei. S-a facut si s-a desfacut in bucati de atatea ori in seara asta.Nu mai gaseste nicaieri motive sa inteleaga. O doare prea tare.

Visa saraca sa imparta totul la doi...mai opreste-te Ilincuta., mai opreste-te ca prea visezi cai verzi pe pereti. E bine, e al dracului de bine sa nu te auda. Te roade nu, te roade?? Ce bine! Te macina, stiu eu, simti cum te arde asa pe dinauntru, cum are sa-ti apara in fiecare gand si n-ai sa poti sa dormi linistita.
Ah , ce bine e! E al dracului de bine!

Ilincuta esti si cam mincinoasa. Ce sa fac eu cu o mincinoasa ca tine?? Ce sa fac??  Hai spune-mi plangi?nu ma minti cum faci tu! Hai spune? Plangi, nu-i asa?  Recunoaste ca plangi pana simti ca te ineci, pana nu mai ai lacrimi. Oricum plangi inutil, tu si lacrimile tale...

-Zi, mai plangi?
- Am sa mai plang nitel.
-Ha , ha nitel auzi! O mincinoasa.
-Da' nu te mint...
- Tu plangi mereu, fara vre-un rost.
-Da' nu te mint!

"-m-ai mintit
necsutucostel (21 Sept., 23:43):‎ noapte buna"

Comentarii

Postări populare