Sunt lucruri simple

inkultmagazine.com/blog/kathrin-honesta
Se intampla sa inceapa toamna, se intampla sa fiu aici, se intampla.

A venit toamna, sunt aici! Nimic nu se intampla! Cauti contexte, iti intelegi trairile si mai apoi iti vorbesti sec si raspicat.
Te seci pe interior ca sa te intorci tot la tine si sa iti gasesti resurse. Nu cauta prea mult.

Sunt scantei ce au parut ca se transforma in foc, ca mai apoi sa lase doar o dara de fum.Si sa nu intelegi nimic. Si nici sa nu ai nevoie sa intelegi.
Sunt scantei ce au sa dureze pana la sfarsitul lumii pentru ca s-au transformat in vapaie si apoi in foc aspru. Si au ars cu putere. Si s-au facut apa. Si apa viata. Lectie de viata.

Sunt povesti ce vor dura pentru ca au fost scrise de sentimente dibace, tresarite atunci cand isi aveau locul. Fara fortari, artificii si superficialitati. Locul lor intre sufletele lor.
Sunt povesti ce se vor termina pentru ca inceputul a fost fara de inceput si "a fost odata" se transforma usor in "a fost ieri". Ieri si atat.

Sunt ganduri ce nu pleaca din mintea unora si raman acolo la incubat. Si apoi mor pentru ca nu au respirat nicicand.
Sunt ganduri ce vin in secunde si te intorc si te ravasesc si sclipesc doar pentru ca le-ai dat oxigen. Oxigenul produce scanteia. Trebuie doar sa respiri.

Sunt ochi ce se vor intalni fara motiv si se vor privi pe furis. Si vor incepe fara sa isi dea seama sa isi spuna povestea de parca pana atunci au privit spre aceleasi poteci fermecate si au vazut zanele si unicornii.
Sunt buze ca vor spune prea multe cuvinte, mult prea multe. Si nu se vor intelege niciodata. Oricum zanele si unicornii nu exista.

Sunt lucruri simple ce au sa trezeasca mai mult decat orice complexitate a faptelor.
Sunt lucruri simple ce nu vor trezi nimic. Si nici nu trebuie.

Sunt!

Comentarii

Postări populare