De numarat. Din timp in tmp

Hai sa numaram . Sau cursuri contabilitate primara inutila.Nivel de baza.

Nimeni nu a venit sa ne spuna atunci cand eram mici... nu orice numaratoare merge catre infinit.

Dupa ce ai invatat sa zici " mama", " tata" sau altele dupa caz ..esti invatat sa numeri. Astfel apare cuantificare lucrurilor, valorizarea lor prin comparatie.

Abia inveti sa numeri pana la 10.  Inveti despre tine, pe tine. Uite 10 degete la mainile tale cu care te astepti sa tii lumea in palme, sa  te prinzi cu ele  de fiecare vis sau macar sa te agati de ceva din sperantele tale.

Apoi inveti sa iti numeri anii,  ca mai apoi sa te opresti pe la 20 o vreme si mai apoi cu amarul timpului sa te blochezi  poate la 40. Dupa iti refuzi "abilitatea " de a mai numara. Si tot ce iti doresti la un moment dat, legat  de toti anii tai , este sa fii suficient de senil incat sa nu mai stii cati ai.

Copil fiind incepi sa numeri ciocolata. In 2 lei de care ai nevoie din pensia bunicului. Pensie ce bunicul o numara cu nesat sperand sa o inmulteasca. Asa cum a facut mare parte din viata lui.

Asadar la ce bun sa  adunam atat  si sa ne facem tel din numaratorile noastre?

Contabilizam clar si cu precizie iubirea. De parca asta ii aduce plus valoare. De parca atunci cand dispare o putem aduna, inmulti , imparti  astfel incat sa nu mai dea zero. Nu am vazut combinatii de inimi fericite cate doua prin prisma celor ce au fost candva.

Timpul nu este prietenul nostru doar pentru ca este.  El nu se pierde asa cum noi avem prostul obicei sa ii facem
Uneori ,pentru ca dupa o buna bucata de vreme se merge inca pe acelasi drum, poate fi o chestiune de emotie, de traire si de completare. De iubire.  Dar poate fi  si o pura obisnuita imbinata cu o dara de teama. Teama de altceva. Si atat.
Asa ca oprestete-te din orice numaratoarea ta fara sens.. o fi in iubire vorba despre intelegere, de lupta , de dorinta, dar pentru asta e nevoie de doi. Din momentul in care unul a sarit din barca sau corabie...sau ce crezi tu ca ai , inseamna ca a tradat cauza voastra comuna. Chiar daca a sarit pentru a se racori .Fie ramaneti amandoi in bataia soarelui, fie va racoriti impreuna.  Pentru ca desele  coborari  clatina  " vasul tau"  si il dezechilibreaza. Nu iti doresti sa esuezi lamentabil pe o bucata de scandura, plutind in deriva. Tu nu esti pe Titanic, Leonardo nu o sa iti lase locul pentru a se bucura de un  sfarsit glorios si demn  . O sa te lase pe o amarata de bucata de lemn ...numarand.

Nu uita, nu orice numaratoare merge catre infinit.



sursa foto: pinterest.com

Comentarii

Postări populare