Comertul relatiei



Comertul relatiei pune in legatura  cererea si oferta, in contextul unei plati implicite.

Si apoi in momentul obtinerii produsului dorit incepe devalorizarea acestuia.  Discutam in contextul in care se presupune ca in momentul achizitionarii lui , era cel mai bun de pe piata. L-ai cautat mult si atunci cand l-ai gasit, l-ai verificat atent. Nu il consideri de serie, ai cautat acel unicat.

Asadar avem un cumparator multumit, cu un produs minunat. Avem toate premisele ca satisfactia sa tinda spre 100%.
Ajungem la momentul in care este folosit, acesta constituindu-se cumva intr-o permanenta.
Cerere pentru el mai exista cu siguranta  si presarata cu insecuritatea ta,  alegi  sa  induci marfii devalorizarea ei  decat sa pornesti o cursa cu competitorii . In modul asta deprecierea vine singura dezvoltand in acelasi timp o autosuficienta.
E cea mai simpla si sigura cale de a pastra.

Si acum sa trecem la lucrurile serioase, caci relatia nu e doar comert si dragostea nu e moneda.

Nu devaloriza persoana de langa tine si nici nu cauta sa o faci sa creada asta. Pentru ca oricum rezultatele vor fi  pe minus provocand pierderi.

A. Alegi deprecierea ei pana incepi si tu sa crezi in ea . Apare nemultumirea ta vis-a-vis de comportament, atitudine....oricum tu esti mai bun de atat. De ce sa te scalzi intr-un ghem de relatie si ala plin cu noduri?
De ce alegi sa aduci omul care intr-o zi ti-a fost lumina spre nimic? Nu mai e bun si atat. Sunt atatea drumuri de batut, atatea carari cu marfa noua. Pe acolo pe unde treci nu ai drept de schilodire sufleteasca.

B. Alegi deprecirea pana marfa crede atat de tare in ea incat nu s-ar mai vinde nici ea pe doi bani. Nu ar mai avea curaj nici sa ceara sa fie luata de mila. Si atunci automat se schimba, in mai rau si in mai putin decat era. Ai luat stralucire si  farmec... si acum te miri ca a ramas doar umbra si nesiguranta?

Analiza marfii.

Nu e un obiect, nu il muti de colo-colo...nu e nici macar un animal de companie, chiar daca uneori se poarta ca atare.
Marfa ta in primul rand e suflet!
Si personalitate dezvoltata dupa posibilitati.
Cheia in toata povestea o are marfa, insa hai sa avem in vedere ca nu avem drepturi asupra nimanui de a provoca amar si ca avem datoria de a oferi respect.
Mai inainte de toate , intr-o relatie , de la inceput si pana are sa vina acel sfarsit -mai tarziu sau mai devreme-
respectul trebuie sa ne fie obisnuinta. Si moneda ;) .


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare